Wie zijn wij?


Type-R 3D Printing is onderdeel van Type-R ICT Services. Vanuit onze locatie in het centrum van Rotterdam zijn wij  'semi-professioneel' actief en houden ons bezig met het leveren van 3D Print services en aanverwante activiteiten.

Wij richten ons vooral op de 'kleine' gebruiker. Daaronder verstaan wij met name particulieren en (kleine) ondernemers. De reden daarvoor is dat de meeste 3D-print-bedrijven zich juist richten op de zakelijke markt waar meestal een (veel) groter budget beschikbaar is. 

Waarom hanteren wij deze benadering?

Tarieven die door 'professionele' bedrijven in rekening worden gebracht zijn gebaseerd op de hoeveelheid tijd die nodig is om een print te realiseren. 3D-printing is een langzame productietechniek is. Daardoor duurt zelfs het maken van een relatief klein object al snel meerdere uren. En voor grotere objecten is twintig uur of meer absoluut geen uitzondering. Zelfs bij een redelijk uurtarief van tien (10) Euro per uur bent u als klant dus al snel tientallen Euro's kwijt aan uurloon met daarnaast ook nog de materiaal- en instelkosten.
Om die reden is het 3D laten printen van een object voor particulieren al snel niet meer interessant.

 

Een voorbeeld

Op de hierboven getoonde afbeelding is een onderdeel voor een auto te zien (de ontwerpkosten laten we even buiten beschouwing). Eenmaal geprint in het gewenste materiaal weegt deze print 25 gram. Het printen van dit onderdeel daarentegen duurt ruim twee uur.
Bij een doorsnee 3D-print bedrijf bedraagt de prijs van zelfs deze kleine print daardoor al snel het volgende:

  • 20,00 Euro arbeidskosten (uurloon 2 x 10 Euro)
  • 18,75 Euro materiaal (25 x 0,75 Euro/gram)
  • 10,00 Euro instelkosten
  • 48,75 Euro totaal (exclusief BTW)

Anders gezegd, dit kleine object zou u als bedrijf 48,75 Euro kosten of als particulier zelfs 58,99 Euro (inclusief BTW). En dan heeft u nog slecht één exemplaar.
Een dergelijke prijs maakt dat voor veel mensen het 3D laten printen van zelfs een eenvoudig en klein object als eigenlijk niet rendabel, interessant of gewoon 'leuk' meer is.

Een alternatief zou dan zijn om dan maar zélf een 3D printer aan te schaffen. 3D printers zijn inmiddels verkrijgbaar voor minder dan 500 Euro. Maar dit is uiteraard alleen zinvol als de koper van plan is om veelvuldig van zijn printer gebruik te maken.

Al deze redenen samen hebben ons ertoe gebracht om de prijzen uitsluitend te bepalen aan de hand van de hoeveelheid materiaal die nodig is om uw print te maken. In die prijs per gram zitten al onze kosten verrekend. 

Uitgaande van het voorbeeld dat we zojuist genoemd hebben zou deze print bij Type-R 3D Printing slechts 10 Euro kosten. En dat is dan INCLUSIEF de BTW.

Met deze prijsstelling hopen wij 3D Printen beter bereikbaar te maken voor de gewone particulier.