Nog meer printers...

 


Een blik in onze productieruimte - met weer twee nieuwe printers


Het was al weer even geleden dat we de tijd hebben genomen om onze website aan te vullen. Iets dat we toch echt vaker moeten doen.
We zijn alleen vaak zo druk bezig zijn dat we daar helaas gewoon niet aan toekomen.
Daarom bij deze niet één maar twee nieuwtjes.

In een eerdere blog vertelden we u dat we een nieuwe en grote printer hadden aangeschaft, de Creatbot DE Plus.

Welnu, deze printer (op 20 juni 2017 in gebruik genomen) heeft het in het afgelopen half jaar zeer druk gehad. Sinds het allereerste printje werd dit al snel onze meest gebruikte printer.

Waarom? Wel, omdat deze grote Creatbot printer allereerst groot genoeg is om vaak meerdere prints achter elkaar te kunnen printen. Verder bleek de printkwaliteit erg goed te zijn (beter dan we verwacht hadden), is de printer stil in gebruik en bovendien beschikt de Creatbot over een aantal eigenschappen die onze eerdere printers niet hebben.

Hij beschikt namelijk over een 'resume'-functie die het mogelijk maakt om bij een filamentbreuk of zelfs een stroomstoring een afgebroken print te hervatten. Er zijn maar weinig printers die over die mogelijkheid beschikken en in de praktijk hebben we hier al meerdere malen gebruik van gemaakt. Daarnaast is de printer zo vriendelijk om na het beëindigen van een print zichzelf uit te schakelen. Scheelt toch weer stroom.

Door het intensieve gebruik heeft deze printer dan ook in zeven maanden tijd meer dan 2900 uur staan printen, een gemiddelde van ruim dertien (13) uur per dag!

De Creatbot beviel zo goed dat we al na vier maanden besloten er nóg een aan te schaffen. Deze werd snel geleverd en op 30 oktober 2017 in gebruik genomen. En ook deze printer kon direct aan de slag. Hoewel deze nu, per 24 januari 2018, nog geen drie maanden oud is, heeft deze inmiddels al ruim 1300 printuren achter de rug.

Door het vele printwerk hebben we daarom in december besloten om nog een vijfde printer te bestellen. Ditmaal niet de grote (en hoge) DE Plus maar het iets kleinere model, de Creatbot DE. Het DE-model heeft wel het grote printbed (van 40x30 cm), maar kan "slechts" printen tot een hoogte van 30 cm. Daarmee heeft deze printer een printvolume van 36 liter, toch nog altijd bijna twee keer zo groot als onze eerste printer.

Op de foto hierboven ziet u alle printer bij elkaar. Het begint in de productieruimte enigszins vol te worden zoals u ziet.

Hieronder nog een foto met onze nieuwe 'kleine' Creatbot naast de twee inmiddels oudgedienden.

 

Onze nieuwste aanwinst, de Creatbot DE rechts op de foto.

 

Met vijf printers zijn we beter in staat om lange wachttijden te voorkomen en makkelijker te kunnen schakelen indien een printer door een storing of defect tijdelijk buiten gebruik is. Bovendien hebben we door de extra capaciteit ook meer mogelijkheden om snel te kunnen prototypen.
Uiteraard hopen we met deze printers de komende jaren vooruit te kunnen!