Formfutura HD Glass filament

 

 

HD Glass is een filament van de Nederlandse firma Formfutura. HD Glass is een variatie van het 'gewone' PETG filament van het Nederlandse bedrijf Formfutura. HD staat volgens de fabrikant voor 'Heavy Duty'. Dit vanwege de grotere sterkte en algemene bruikbaarheid van het materiaal.

Het is net als PETG, XT en NGEN een co-polyester en de eigenschappen van HDGlass komen dan ook in grote lijnen overeen met gewoon PETG. Het is een sterk en enigszins flexibel materiaal met een uitstekende hechting tussen de printlagen.

Het heeft een grotere temperatuurbestendigheid dan PLA met een temperatuurgrens van ongeveer 75 graden en is dus in dat opzicht minder geschikt dan ABS voor gebruik bij hogere temperaturen.
HD Glass is leverbaar in een groot aantal kleuren waarvan wij de semi-transparante kleuren het meest interessant vinden.

Voordelen van HD Glass

- Sterk
- Enigszins flexibel
- Hogere temperatuurbestendigheid van PLA
- Door FDA goedgekeurd voor contact met voedsel en dranken
- Verkrijgbaar in semi-transparante kleuren.


Nadelen van HD Glass

- Duurder dan gewoon PLA of PETG
- Lagere temperatuurbestendigheid dan ABS


Gebruik van HD Glass

HDGlass is zoals gezegd een variant van PETG en daarmee in onze ogen niet minder of beter dan gewoon PETG. Wel is het verkrijgbaar in kleuren waarin het gebruikelijke PETG gewoonlijk niet leverbaar is. Daarmee is HD Glass bruikbaar voor dezelfde toepassingen waar PETG ook bruikbaar voor is.