Zomaar tussendoor...

 

Ik weet het, de website wordt veel te weinig bijgewerkt. Werk, nog meer werk, vriendin en kinderen en af en toe de broodnodige pauze verbruiken de beschikbare tijd sneller dan je denkt. En voor je het weet zijn er weer maanden verstreken.

Denk echter vooral niet dat we dus stilstaan. Goed, ook het 3D printen raakt soms wat op de achtergrond als er meer dringende zaken spelen, maar echt stil is het nooit. Altijd ideetjes genoeg.

Zoals u weet wordt filament aangeleverd op spoelen. Meestal zijn die van plastic maar in toenemende mate ook van gerecyled karton. Voor de grap hebben we anderhalf jaar deze lege spoelen bewaard. Er is helaas geen recyclebedrijf voor deze spoelen (op het karton na), dus uiteindelijk komen ze vooralsnog in de verbrandingsoven terecht. Wat natuurlijk eigenlijk wel jammer is.

Onderstaand een plaatje van onze verzameling lege spoelen. U ziet het wellicht niet direct, maar het zijn er 191, het overblijfsel van 224 Kg aan verbruikt materiaal.

 

Lege filamentspoelen: Het resultaat van anderhalf jaar 3D print werk

 

Met een prijs van gemiddeld zo'n 25 Euro per kilogram is er dus een behoorlijk bedrag aan materiaal doorheen gegaan.

En dan moet u nog wel bedenken dat dit alleen de spoelen betreft die ook echt óp zijn. Daarnaast liggen er nog vele spoelen op de plank die maar voor een deel gebruikt zijn. Meestal betreft het dan materialen in minder populaire kleuren zoals bruin, geel, groen, blauw of roze. 

,