Wat doen wij?


Type-R 3D Printing houdt zich bezig met drie verschillende zaken

  • Het printen van uw opdracht.
  • Het maken van ontwerpen (in samenwerking met de klant).
  • Het geven van advies.

Nader uitgelegd betekent dit het volgende:

 

Het printen van uw opdracht:

De klant geeft ons een opdracht tot het printen van één of meerdere objecten. Daarbij levert de klant een STL-bestand (de tekening) aan die vervolgens door ons wordt geprint. Daarbij geeft de klant in principe zelf aan met welk materiaal en in welke kleur het object geprint moet worden. Dit doen wij uiteraard niet blindelings.

U krijgt van ons altijd éérst een prijsopgave waarmee u akkoord dient te gaan. Ook zullen wij met u contact opnemen indien er van onze kant nog vragen zijn, wij meer informatie wensen te hebben of, zoals vaak gebeurt, suggesties hebben voor het bereiken van het beste resultaat.

Zo krijgen wij vaak printopdrachten waarbij de maatvoering bijzonder nauwkeurig is ingetekend. Op papier klinkt dat goed maar, net als bij andere productietechnieken, is er ook bij 3D-printing sprake van toleranties waar rekening moet worden gehouden. Vaak is daarom het maken van een proefprint wenselijk om het eindresultaat te kunnen controleren.

 

Een T-profiel, ontworpen door de klant en door geprint in het gewenste materiaal.

 

Het maken van ontwerpen:

Een klant heeft een bepaald idee maar heeft niet de tijd of kennis om zelf een tekening te maken.
Hier kunnen wij van dienst zijn om samen met de klant te bepalen hoe het object eruit moet komen te zien. Vervolgens wordt aan de hand van de gegeven uitleg door ons een tekening gemaakt die door de klant beoordeeld wordt. Bij complexere objecten worden vaak een of meerdere proefprints gemaakt om het resultaat 'in the flesh' te kunnen beoordelen.

 Een frame, ontworpen voor de middenconsole van een auto voor het plaatsen van extra apparatuur

 

Het geven van advies:

Een klant heeft een vraag over het wel of niet kunnen printen van een object of, wat vaker gebeurt, over het materiaal dat voor een object gekozen moet worden. Hierbij wordt wederom in onderling overleg of 3D-printing wel of niet een goede keuze is en zo ja, in welk materiaal het betreffende object vervolgens geprint kan worden.
Overigens komt het regelmatig voor dat gevraagd wordt om iets te printen dat veel eenvoudiger of goedkoper op een andere manier geproduceerd kan worden. 

Veel gestelde vragen zijn bijvoorbeeld:

  • Kán ik mijn gewenste object wel (laten) printen?
  • Welk materiaal moet ik kiezen voor mijn object?
  • Is mijn object sterk genoeg voor het doel waarvoor het gebruikt gaat worden (of moet het nog aangepast worden)?
  • In welke kleuren kan ik mijn object laten printen

 

Voor al deze vragen en meer kunt u uiteraard bij ons terecht.

 

Mocht u aan de hand van deze uitleg nog vragen hebben, aarzelt u dan niet en neem gerust contact met ons op.