2017: Een overzicht

 

Twee zakken gevuld met 3D prints klaar voor verzending als onderdeel van een grote (productie) order. 


Laten we vooral één ding duidelijk maken. We vinden 3D printen gewoon leuk.

Het zal u dan waarschijnlijk niet verbazen dat we onze printers ook gebruiken voor het maken van eigen prints, al dan niet van modellen die we zelf ontworpen hebben. Maar ook vaak om dingen of materialen te testen of gewoon te proberen.
We zijn dus vaak bezig om proefprintjes te maken, soms voor onszelf, soms in opdracht. Bijna ongemerkt gaat daar nog heel veel tijd en werk in steken.
Om u een idee te geven waar we in 2017 met 3D printen mee bezig zijn geweest daarom bij deze een korte samenvatting

Afgelopen jaar hebben we in het totaal 199 opdrachten binnen gekregen.
Toegegeven, in de meeste gevallen gaat het daarbij om kleine ordertjes die snel geprint zijn, maar er zaten ook grotere orders bij. Denk aan een order voor meer dan 3000 onderdelen voor een behuizing. Dergelijke orders vergen honderden uren (print)tijd en waren een van de redenen waarom we onze productiecapaciteit hebben uitgebreid. Tenslotte is niets zo vervelend voor een klant die snel een print nodig heeft om horen dat je twee dagen moet wachten omdat alle printers al bezig zijn met ander werk.

 

Hoe kom je aan 1800+ printjes per jaar?  -  Hierboven een voorbeeld.
Een reeks van proeven en prototypes van een product dat in opdracht voor en samen met een klant werd ontwikkeld.


Helaas hebben we ook 23 orders moeten afwijzen. Soms omdat modellen simpelweg te groot waren voor onze printers. Dat was een van onze redenen om grotere printers aan te schaffen.
Maar ook ging het soms om modellen die met FDM-techniek niet goed of helemaal niet te printen waren. Veel mensen of bedrijven hebben vaak onrealistische verwachtingen van de mogelijkheden van 3D printen. Dat geeft niet, maar het betekent wel dat soms aanvragen moeten worden afgewezen.

We zijn 2017 begonnen met twee printers en in de loop van het jaar zijn daar drie (grotere) printers bijgekomen. Printers die steeds ook zo snel mogelijk aan het werk zijn gezet.

Met deze inmiddels vijf printers hebben in 2017 het volgende uitgevoerd.

Totaal aantal orders behandeld: 199
Totaal aantal prints gemaakt: 1888
Totaal aantal printuren: 8496
Gemiddelde tijdsduur per print: 4:30
Gemiddeld aantal printuren per dag: 23:16

We hebben dus niet bepaald stil gezeten.
En ook nu, in 2018, worden onze printers aan het werk gehouden.

Het jaar is nu, 13 februari, eigenlijk net begonnen, maar we zijn toch al weer 200 prints en 1300 printuren verder. Dat belooft dus nog wat voor de rest van het jaar.

We houden u op de hoogte!